Springplank voor het leven

click-for-french

 

 

 

be-igy-bikes-edit

Het Vrouwencollectief uit Louvain-la-Neuve heeft met Springplank voor het leven een initiatief gecreëerd dat vluchtelingen ondersteunt in hun zoektocht naar een woning, het aanleren van de taal of het zoeken naar (vrijwilligers)werk. Maar hun project gaat verder dan enkel dat.

Amancay, coördinatrice van het project Springplank voor het leven, vertelt : « Het beste wat we voor anderen kunnen doen, is niet onze rijkdom aan hen te geven maar wel hen helpen om hun eigen rijkdom te ontdekken ».  « Het eerste doel van ons project is om bruggen te  slaan tussen de inwoners van Louvain-la-Neuve en de migranten en de asielzoekers ».

 

be-igy-bikes2
Springplank voor het leven biedt asielzoekers, die in de centra van Fedasil wachten op de uitslag van hun asielprocedure, aan om 1 week te logeren in een familie, een studentenkot of bij oudere mensen. Het doel is om banden te smeden en een eerste integratie te bewerkstelligen.
«Ik ben helemaal alleen naar het Vrouwencollectief gekomen en heb er vrienden gemaakt. Het voelt aan als een familie ». Jamal.
In de herfst van 2016 is het collectief van start gegaan met een peterschap rond gedeelde interesses : een cinemabezoek, een wandeling met de kinderen, samen sporten of eten, of het gezamenlijk beoefenen van een taal.
Tremplin pour la vie, Collectif des femmes Louvain-la-Neuve

 

iget be