Simona

Asociatia AIDRom a inaugurat in anul 2012, o initiativa de acordare de servicii de cazare si asistenta sociala complexa pentru solicitantii de azil care apartin categoriilor vulnerabile, intr-un centru rezidential din Timisoara.

 


In cadrul Centrului pot fi cazate pana la 15 persoane in acelasi timp si se ofera servicii individualizate si de grup pentru cazurile asistate respectiv: consiliere sociala si juridica, asistenta financiara si medicala, cursuri de limba romana si activitati de cunoastere a culturii romanesti si activitati recreationale. Prin pictura, activitati de hand-crafting si jocuri, copiii solicitanti de azil experimenteaza un mediu confortabil si propice dezvoltarii unor abilitati educationale si de invatare dar mai ales, reusesc sa dobandeasca un sentiment de siguranta si cresterea stimei de sine.

 


Simona Loga, psiholog AIDRom Timisoara: „ Multi dintre copii solicitanti, in special sub 5-6 ani, care provin din Siria au trecut prin experiente ingrozitoare, lucruri prin care nu ne-am dori ca nici un copil sa treaca. Pe langa razboiul in sine si teama de moarte, imposibilitatea de a participa intr-un sistem educational dar si experienta calatoriei pana in Romania reprezinta factori traumatici pentru acesti micuti.”

 


spacespace

ig ro