Een steunpunt in België (nl)

click for french

 

 

 

“Dankzij Hirondelle, volg ik cursussen Frans en ik ben erin geslaagd mij te integreren in de gemeente dankzij de culturele activiteiten waaraan zij laat me deelnemen. Ik heb mij ook bij een plaatselijke voetbalclub aangesloten.  Ik ga beginnen trainen zodra mijn lichamelijke en psychische toestand het toelaat”. (Mohammed, Palestina)

BE-igy-t2

De vereniging Hirondelle omkadert vrijwilligers die solidair zijn met asielzoekers binnen lokale initiatieven en in de asielcentra van Hannut en Rixensaert.
“We gaan op zoek naar tijdelijke huisvesting voor mensen met de status van politiek vluchteling in ons land. Erkende vluchtelingen moeten de centra spoedig verlaten. Deze fase vol hindernissen is een belangrijke periode in hun integratie. Sommigen belanden op straat of in de handen van huisjesmelkers. Wij zoeken er naar een oplossing voor deze vluchtelingen – tegen betaling van een huurprijs – voor een periode van maximum een jaar. Ondertussen proberen we een duurzame oplossing te vinden: Een kamer, een kot, een leegstaande woning. Ik trek veel tijd uit eigenaars te sensibiliseren en om vluchtelingen te begeleiden bij het vinden van een woning. “ S. Barack, vrijwilliger.

 

L’Hirondelle vzw is een organisatie die vluchtelingen ondersteunt en interculturele animatie: zoals tentoonstellingen, concerten, workshops, koken, schrijfworkshops.

space

iget be