Blaine Gabbert Womens Jersey  Aurélien (nl) -

Aurélien (nl)

click for french

 

 

Pater Aurélien ” Er is altijd een manier om te praten: ”

Pater Aurélien creëert ruimtes om christenen en moslims samen te brengen in Molenbeek.

BE-igy-aurelien-web2

“Godsdienst is van groot belang in het leven van mensen van Molenbeek. Ik gebruik het kader van de kerk om bijeenkomsten te organiseren. De kerk is een plaats van gebed, welkom, samenkomen en delen. Wij organiseren bijeenkomsten rond de feestdagen. We hebben de bevolking uitgenodigd om een kerstfeest in het gemeentehuis. Er waren christenen, joden en moslims en anderen. Tijdens de maand Ramadan, heb ik de moslims in de wijk uitgenodigd om de vasten te breken om in de kerk te eten. Er waren elf imams onder ons. Soms nodig ik mensen uit in onze kerk voor een vergadering zonder vooraf en thema vast te leggen. Zo kunnen we vrij uitwisselen. Samen met de imam heb ik een school bezocht. We hebben ook bezoeken aan moskeeën georganiseerd.”

BE-igy-aurelien-web1

“Volgend jaar wil ik een interreligieus concert organiseren, met gospelkoren, moslimkoren en andere muzikanten die willen deelnemen.”
“Samenkomen met de Ander is erg belangrijk, omdat deze Andere vaak in gevaar is.”
“Samenkomen is essentieel om een project van vrede, rechtvaardigheid en getuigenis van de liefde van Christus te creëren.”

BE-igy-aurelien-web3

Pater Aurélien Saniko is verantwoordelijk voor drie parochies te Molenbeek: St. Johannes de Doper, St. Remis et St. Barbe

iget be